Nieuw bij K&V: freerunning en peutergym

Met de komst van drie nieuwe trainers, wordt ook het sportaanbod bij gymnastiekvereniging K&V uitgebreid. Naast sport & spel, toestelgym, turnen en trampolinespringen, wordt met ingang van het nieuwe schooljaar peutergym aangeboden voor peuters van 2 tot 4 jaar (met een ouder/verzorger).                                                                                                                          Voor kinderen van 8 tot 13 jaar is er freerunning.

Peutergym

Bij peutergym kunnen peuters van 2 tot 4 jaar zich helemaal uitleven. Springen, rennen, rollen, klimmen, hangen, balanceren en met een bal of hoepel spelen. Alles wat thuis niet altijd kan, kan bij peutergym wel. Bij de lessen is de ouder/verzorger aanwezig. Vaak begint en eindigt een ‘les’ gezamenlijk, er worden spelletjes gespeeld en er is tijd voor vrij spelen. De vaardigheden die de peuters opdoen in de lessen, nemen ze overal mee naartoe. Of ze nou gaan zwemmen, turnen, voetballen, tennissen of spelen in de speeltuin, goed en veilig bewegen is de basis. Peutergym start op donderdag 27 augustus en vindt vervolgens elke donderdag plaats van 13.30 tot 14.15 uur in de gymzaal naast OBS de Hekakker in Norg.

Freerunnen

Freerunners zien de stad als speeltuin. Ze gebruiken van alles in de stad om de meest spectaculaire trucjes mee uit te voeren. Denk aan gave sprongen over muurtjes, handstanden op hekjes of salto’s vanaf bankjes. Het is een vrije vorm van bewegen waarin niets moet en alles mag. Freerunning is vanaf woensdag 26 augustus nieuw in het lesaanbod van K&V. Bij ons kunnen ze op een veilige manier kennis maken met deze prachtige sport. Kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn van harte uitgenodigd om drie proeflessen te komen meedoen. Elke woensdag van 13.30 tot 14.30 uur in de gymzaal naast OBS de Hekakker in Norg.

Voor alle leeftijden

Gymnastiekvereniging K&V biedt een gevarieerd aanbod voor jong tot oud. Op dit moment ziet het aanbod er als volgt uit:

les dag tijd trainer leeftijd
Sport & Spel di 15.00-16.00 Jos Hindriks 4-12 jr
Springgroep di 16.15-17.15 Jos Hindriks 8 jr en ouder
Freerunnen wo 13.30-14.30 Jos Hindriks 8-12 jr
Turnselectie wo 16.00-18.00 Stephenny Stel op uitnodiging
Peutergym do 13.30-14.15 Jannes Siegers 2-4 jr
Toestelgym 1 do 15.00-16.00 Jannes Siegers 4-7 jr
Toestelgym 2 vr 15.00-16.00 Jannes Siegers 8-9 jr
Toestelgym 3 vr 16.00-17.00 Jannes Siegers 10 jr
Toestelgym 4 vr 17.00-18.00 Jannes Siegers 11 jr en ouder
Toestelgym jongens do 16.00-17.00 Jannes Siegers 8 jr en ouder

Alle lessen voor de jeugd vinden plaats in de gymzaal naast OBS de Hekakker.